maandag 18 februari 2013

Axe Twist Showergel: de douchegel die van geur verandert!


Axe Twist Showergel: de douchegel die van geur verandert!

Informatie over het merk Axe

Axe is een merk van Unilever, dat in sommige andere landen onder de naam Lynx wordt verkocht. Dit merk verkoopt o.a. deodorant, douchegel en parfum. In de Axe-reclames worden de producten neergezet alsof ze een grote aantrekkingskracht hebben op vrouwen, het Axe-effect.

Waar kan ik Axe Twist Showergel kopen?

Deze douchegel is te koop bij drogisten, warenhuizen en webshops als Etos, Kruidvat, Trekpleister, Bijenkorf, Bol.com, Deonlinedrogist.nl, Drogisterij.net, Wehkamp of Otto.

Verpakking

De douchegels van Axe zijn onderverdeeld in 2 verschillende soorten flessen. Er zijn de zwartgekleurde flessen die niet transparant zijn en de transparante flessen, waarbij je makkelijk kunt zien wanneer de douchegel opraakt. De Axe 'Twist' douchegel zit in een zwarte plastic fles. De fles is ongeveer 17 cm hoog, 3 cm dik en ongeveer tussen de 6 en 8 cm breed (fles is loopt van breed naar iets smaller). De fles ligt lekker in de hand en is aan de zijkanten geribbeld, waardoor hij onder de douche niet snel uit je handen zal glijden. Bovenop zit een grote zwarte klikdop dat vastzit aan het flesje. De dop klikt goed op de fles, zodat als je deze bijvoorbeeld meeneemt op vakantie, die niet snel zal lekken.

Axe Twist Showergel: de douchegel die van geur verandert!

Op de voorkant staat het woord AXE in het zilver met daarnaast het woord 'Twist' in gifgroene letters, waarbij de letter 's' horizontaal is gespiegeld. Daarnaast staat dat het een 'Revitalising Showergel' is. Er is een simpele hoekige bliksemschicht afgebeeld met scherpe randen waarbij de kleur van groen naar geel verloopt. Deze verandert in een vloeiende lus dat ook van groen naar geel verloopt. Hierbij visualiseren ze dus dat de scherpe geur verandert in een zachte zwoele geur. Achterop de fles staat dat de frisse wervelwind er is om een goede indruk te maken die verandert in een langdurige verfrissing om haar te blijven verleiden en intrigeren. Ook wordt er vermeld dat het product dermatologisch getest is. Helemaal onderaan staan de contactgegevens en de ingrediënten van het product. Inhoud van de fles is 250 ml.

Axe Twist Showergel: de douchegel die van geur verandert!

Geur en kleur

Vooral bij deze nieuwe douchegel van Axe gaat het om de geur, omdat de fabrikant er een leuk marketingverhaal omheen heeft verzonnen. De geur zou van fris naar zwoel veranderen in de loop van de dag. Ik moet eerlijk toegeven dat de geur erg fris en zurig ruikt wanneer je de fles opendoet. Volgens de fabrikant is dit een unieke geur van frisse limoen- en citrusextracten. Ik vind dit wel kloppen, want de geur komt ook aardig in de buurt van de 'Hangover' en de 'Rise Up' van Axe. Deze ruiken ook allebei erg zurig en fris door de limoen en sinaasappelgeur die erin verwerkt is. Volgens de fabrikant gaat de 'Twist' van limoenfris over in een zwoelere nectarine geur. Ook dit vind ik kloppen, want hoe langer de douchegel op je lichaam zit, hoe minder zuur en hoe zoeter ie gaat ruiken. De geur blijf je na een douchebeurt behoorlijk sterk ruiken. Dat de geur daarna verandert in een zwaardere houtachtige en witte peper geur kan ik niet echt ontdekken. Het is een leuk verhaal wat ze bedacht hebben, maar dit vind ik een beetje ver gezocht. Toch vind ik de geur over het algemeen erg lekker ruiken en deze past perfect bij de beginnende lente. De kleur van de showergel is groen met een klein geel tintje, zoals je op de foto kunt zien.

Axe Twist Showergel: de douchegel die van geur verandert!

Is deze lekkere douchegel van Axe fijn in gebruik?

Deze Axe douchegel is niet te dik en niet te dun, perfect van samenstelling dus. Daardoor is het perfect te doseren op je hand en wanneer je het uitsmeert over je lichaam voelt de gel erg zacht aan. Deze nieuwe geur blijf je extreem goed en erg lang ruiken. De douchegel reinigt gewoon goed, zoals we gewend zijn van Axe. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoeveel douchegel je per keer gebruikt, maar je kunt zeker wel een maand doen met één fles totdat ie helemaal op is. Deze showergel is dus behoorlijk zuinig.

Ook is deze geur voor de liefhebbers verkrijgbaar als:
  • Deoroller
  • Deospray
  • Aftershave
  • Eau-de-toillette

Conclusie 

Ik ben zeer tevreden over deze douchegel van Axe. De geur is zeer verfrissend en ruikt erg sterk. De geur doet me een beetje denken aan de 'Rise Up' en de 'Hangover' van Axe, maar het zoete wijkt daar weer vanaf. Dat neigt namelijk iets meer naar de 'Hot Fever' dat ook van Axe is. De douchegel is verder makkelijk te doseren en het reinigt goed. Ik vind het echt een douchegel voor de lente. Je begint de dag hiermee heerlijk fris! De prijs is misschien iets aan de hoge kant, maar door de zuinigheid valt dit uiteindelijk ook wel mee.

Pluspunten
+ Heerlijke geur
+ Reinigt goed
+ Stevig en degelijke fles

Minpunten
- Misschien de prijs
- Niet goed zichtbaar hoeveel er nog in zitAxe bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Algemene informatie

Merk: Axe
Fabrikant: Unilever
Inhoud: 250 ml
Type: Douchegel voor mannen
Verkrijgbaar: drogisten, warenhuizen en webshops als Etos, Kruidvat, Trekpleister, Bijenkorf, Bol.com, Deonlinedrogist.nl, Drogisterij.net, Wehkamp of Otto.
Prijs: tussen de 3 en 4 euro

Bekijk de TV-commercial van Axe Twist Showergel op Youtube
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...