maandag 21 januari 2013

Dove For Men & Care Sensitive Clean Body & Face Shower Gel: de verzorgende douchegel voor mannen met een gevoelige huid!


Hoe ontstaat droge huid?

Vooral in de winter hebben mensen last van droge huid. Dit komt vaak door de combinatie van de centrale verwarming die voor droge lucht zorgt, de droge vrieskou en wind buiten, te lang en te heet douchen, gebruik van zepen en overgeparfumeerde producten etc. De hoeveelheid huidvetten in de huid wordt minder, waardoor de balans van de vochthuishouding in de huid verdwijnt. Er ontstaat een tekort aan water in de hoornlaag. Dit zorgt ervoor dat de huid uitdroogt waarbij je last kunt hebben van een rode, schilferende huid en kleine kloofjes.

Dove For Men & Care Sensitive Clean Body & Face Shower Gel: de verzorgende douchegel voor mannen met een gevoelige huid!

Het merk Dove

Veel mensen kennen de duif, het logo van Dove, wel. Het bedrijf startte in 1957 met de verkoop van cosmetica-producten en stond bekend om de hydraterende crème die speciaal voor de droge en gevoelige huid was. In 1980 brachtten ze de eerste hydraterende wasgel op de markt, waar ze later deodorants, gezichtsreinigers, bodylotions, shampoos en conditioners aan toevoegden. Sinds 1991 verkoopt Dove ook zijn producten in Nederland en is ondertussen het grootste merk in persoonlijke reinigingsmiddelen. Het merk wordt in 80 landen verkocht en levert jaarlijks een omzet van ongeveer 2,5 miljard euro.




Hoe ziet de verpakking van deze fijne douchegel eruit?

De 250 ml douchegel zit in een plastic fles van ongeveer 18,5 cm hoog, 3 cm diep en 7 cm breed. De fles heeft een blauw-grijze achtergrond kleur. Omdat Dove eigenlijk op vrouwen gericht is, hebben ze deze nieuwe producten voor de mannen een andere vormgeving gegeven. Het ziet er inderdaad mannelijker uit, maar het had van mij toch wel mannelijker gemogen. De fles ziet er redelijk chique, simpel en toch degelijk uit. Elke soort product van Dove Men+Care heeft zijn eigen kleurtje. Deze Sensitive Clean heeft witte/lichtgrijze tinten. Voorop staat in het groot het logo van Dove Men+Care (inclusief de bekende duif) met wat informatie vermeld. Ook achterop staat informatie vermeld zoals de beloftes die de fabrikant maakt, gebruik, ingrediënten, hoeveelheid en de contactinformatie voor als je vragen, klachten of suggesties hebt. Onderaan de fles zit een klikdop die makkelijk open en dicht gaat. De fles hoor je dan ook op zijn kop weg te zetten en te bewaren, zodat er bij gebruik meteen douchegel uit te krijgen is.

Dove For Men & Care Sensitive Clean Body & Face Shower Gel: de verzorgende douchegel voor mannen met een gevoelige huid!

Hoe ziet deze douchegel van Dove eruit en ruikt hij lekker?

De geur van deze Sensitive Clean douchegel van Dove is erg zacht, zoals alle Total Skin Comfort douchegels. Ik vind het iets weg hebben van een andere douchegel van Dove, namelijk de Clean Comfort. Alleen is de geur veel minder sterk. Het doet me ook erg aan een zonnebrandcrème denken, waardoor ik al meteen de zomer kan ruiken. Het is echt een vakantiegeurtje. Deze douchegel is voor de gevoelige huid, dus ga ik ervan uit dat er geen parfum in zou zitten, maar dit is helaas wel het geval. Een stuk minder, dat wel. Maar je ruikt het wel. De kleur van deze douchegel is transparant wit. Het is een behoorlijk dikke substantie en glijdt daardoor niet van je handen af, waardoor het redelijk zuinig is in gebruik. De douchegel voelt erg zacht aan.

Dove For Men & Care Sensitive Clean Body & Face Shower Gel: de verzorgende douchegel voor mannen met een gevoelige huid!

Is deze goede douchegel van Dove fijn in gebruik?

De fles heeft een goed formaat en ligt lekker in de hand. Omdat het plastic niet glad maar best ruw is, glijdt deze niet snel uit de hand, ook al is de fles nat. Erg fijn in gebruik dus! De fles zelf is van stevig plastic, waar een goedwerkende klikdop op zit. Handig is dat ze dit aan de onderkant van de fles hebben gemaakt, zodat de fles eigenlijk op zijn kop weg wordt gezet en bewaard. Wanneer je de douchegel wilt gebruiken, hoef je dus niet eerst te schudden. De douchegel komt er namelijk redelijk snel uitglijden. Je moet wel een beetje knijpen, want de douchegel is een dikke, zachte substantie. Het product is na openen minimaal nog een jaar houdbaar. Ik doe ongeveer 4 weken met één fles.

Andere douchegels van Dove Men+Care:
  • Daily Purifying
  • Extra Fresh
  • Clean Comfort
  • Aqua Impact

Conclusie

Ik ben erg tevreden over deze Sensitive Clean Comfort van Dove Men Care. Het verzorgt en verzacht erg goed je huid. Voor in de winter is dit echt een perfect product. Ik heb in ieder geval minder last van droge plekken op mijn huid. Dat het speciaal voor de gevoelige huid is heb ik verder niet echt gemerkt. Er zit minder parfum in, maar helemaal parfumloos is het niet. Ik moet wel eerlijk toegeven dat andere douchegels van Dove Men Care iets zachter voor mijn huid waren dan deze douchegel. Je hebt echt veel minder tot bijna geen last van een droge huid. En daar heb ik eigenlijk wel wat geld voor over. Het product is redelijk zuinig in gebruik. De geur is minimaal, maar ruikt wel lekker. Het is geen goedkope douchegel, maar Dove is regelmatig in de aanbieding bij Kruidvat, Etos of Trekpleister. Meestal zijn dit 2+2 gratis of 1+1 gratis aanbiedingen. Je krijgt ze dan dus voor de helft van de prijs. Dit scheelt echt een hele hoop!

Pluspunten
+ Verzorgt en verzacht goed
+ Reinigt goed
+ Geur is minimaal, maar wel lekker

Minpunten
- Best prijzig



Dove for men douchegel bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!




Merk: Dove
Fabrikant: Unilever
Inhoud: 250 ml (ook verkrijgbaar in 400 ml verpakking)
Type: douchegel voor mannen
Verkrijgbaar: drogisterij (zoals Etos, Trekpleister, Kruidvat etc.) supermarkt (zoals Albert Heijn, C1000, Plus, Jumbo etc.), webshops (zoals Drogisterij.net, Bol.com etc.)
Prijs: tussen € 3,50 en € 4,20

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Petrolatum, Acrylates Copolymer, Sodium Chloride, Cocamide MEA, Parfum, Sodium Hydroxide, PPG-12, BHT, Tetrasodium EDTA, DMDM Hydantoin.

-> Bekijk hier de TV-commercial de Dove for Men Douchegel op Youtube


Gekozen product van het jaar 2011

Wat leuk is om te weten, is dat de Dove Men Care douchegels uitgekozen zijn tot product van het jaar 2011. Tot deze conclusie kwamen 6.000 consumenten in Nederland uit alle leeftijdsgroepen, sociale klassen en regio´s. Dove Men Care mag nu een jaar lang het kwaliteitslogo op zijn flessen laten zien.


Een paar tips om een droge huid te voorkomen!

  • Zet de verwarming thuis niet te hoog zodat de lucht niet te droog wordt. Hang vochtverdampers aan je radiator om de lucht in huis vochtig te houden.
  • Zorg bij koud weer voor goede kleding en handschoenen die je huid beschermen. 
  • Oplosmiddelen en zepen zorgen ervoor dat de huid ontvet wordt. Ze zijn vooral schadelijk in combinatie met warm water. Probeer ze daarom zo weinig mogelijk te gebruiken! 
  • Neem geen hete douches en douche niet langer dan 10 minuten





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...