zaterdag 15 december 2012

Gillette Fusion Power: door minimale trillingen comfortabeler en gladder scheren


De Gillette Fusion Power houder

Waarom Gillette Fusion Power voor mij?

Ik gebruikte al een aantal jaar de Mach 3 Turbo van Gillette, maar ik werd toch elke keer weer nieuwsgierig gemaakt door de reclames op tv waarbij ze je proberen over te halen om over te stappen op de nieuwe mesjes. Het enige wat me tegenhield was de prijs, maar mijn nieuwsgierigheid heeft het uiteindelijk toch gewonnen. Lees snel verder wat mijn ervaring is met de Gillette Fusion Power en aan het einde van deze review staan nog een paar zeer handige algemene scheertips die je zeker niet wilt missen.

Verpakking

De Gillette Fusion Power-houder zit op een standaard, verpakt in plastic dat er helemaal strak omheen zit. Aan de achterzijde zit een kartonnen boekje bestaande uit 4 kleine pagina's met diverse info over de houder en de mesjes verteld in 2 talen (Nederlands en Frans). Om de uitleg van de teksten te verduidelijken, wordt er gebruik gemaakt van verschillende 3d-illustraties in full color. Hier heeft de fabrikant veel aandacht aan besteed. Bij de aanschaf van je Gillette Fusion Power scheermes zit 1x AAA-batterij bij inbegrepen, zodat je meteen aan de slag kunt.
Het uiterlijk van de Gillette Fusion Power-houder

De houder van de Gillette Fusion Power is opnieuw ontworpen en bestaat uit meer dan 30 onderdelen. Alles ziet er veel moderner, ronder en degelijker uit dan de voorgangers. Hij voelt een stukje lichter dan de houder van de Gillette Mach 3 Turbo en ligt veel fijner in hand. De houder is bijna 14 cm lang en is niet alleen van metaal, maar heeft ook geribbelde stukken van rubber. Dit zorgt voor een betere grip wanneer deze nat wordt. De Gillette Fusion Power houder kun je dan ook onder de douche gebruiken. Kleuren die gebruikt zijn in deze houder zijn zilver, wit, blauw en oranje verwerkt in een modern, ergonomisch design. Het mechanisme om het mesje erop en eraf te klikken zit bovenop en werkt zeer soepel. Veel soepeler dan bij de Mach 3 Turbo naar mijn mening. Op deze manier kun je makkelijk de scheermesjes weggooien in de prullenbak en ze uit een nieuwe verpakking halen zonder ze daadwerkelijk te hoeven aanraken. Aan de achterzijde van het klikmechanisme zit een oranje vingerkussentje waar je je vinger op kunt plaatsen tijdens het gebruik van de Precisie Trimmer (zie stukje over de mesjes).

Microchip

De belangrijkste toevoeging van de Gillette Fusion Power is de Microchip die voor minimale trillingen zorgt tijdens het scheren, de wrijvingen vermindert en de glijkracht verhoogt. Deze functie is bij de Gillette Fusion niet ingebouwd. Het systeem wordt aangedreven door een kleine AAA batterij. Op de houder staat een duidelijke pictogram dat je de onderkant naar links moet draaien om deze open te krijgen, wanneer je de batterij wilt wisselen. Als je de houder weer dichtdraait sluit deze gewoon goed, zodat er geen water in kan komen. Bovenop de houder zit een knopje waarmee je de trillingen aan en uit kan zetten. Na 8 minuten wordt het scheersysteem automatisch uitgeschakeld en een controlelampje geeft aan wanneer de batterij bijna leeg is. Gillette geeft aan dat de batterij bij een gemiddeld aantal scheerbeurten, 3 tot 6 maanden meegaat. Volgens mij doe ik zelfs langer dan een half jaar met een batterij.

De Gillette Fusion Power scheermes
De Gillette Fusion Power scheermes

Mesjes

De Gillette Fusion Power heeft een scheersysteem bestaande uit 5 dicht op elkaar geplaatste mesjes dat voor minder druk, meer comfort en minder irritatie zorgt. Het Flexible Comfort Guard is een rubberen strip onder de mesjes dat ervoor zorgt dat je met het scheeroppervlak van het mesje comfortabel dicht tegen de huid kunt scheren. Boven de mesjes zit een blauwe Indicator Lubricating strip dat naar wit verkleurt zodra de mesjes niet meer in optimale staat zijn. Dit houdt in dat je je mesje moet vervangen, maar meestal voel je zelf ook een beetje wanneer de mesjes aan vervanging toe zijn. Aan de achterkant bovenin zit een extra mesje, de Precisie Trimmer. Met dit mesje kun je plekjes zoals de bakkebaarden, onder de neus en rond gezichtsbeharing makkelijk bijwerken. De Fusion en de Fusion Power mesjes zijn uitwisselbaar.

Het gebruik

Het trillen van mijn scheermes is even wennen in het begin, maar ik merk wel dat het een gladder resultaat geeft. Je voelt dat de haartjes echt omhoog worden getrokken door de trillingen waarna het makkelijk eraf geschoren kan worden. De mesjes bewegen vloeiend met de vorm van mijn gezicht mee. Dit gaat inderdaad een stuk soepeler dan met mijn oude Gillette Mach 3 Turbo scheermes. Bij mijn oude scheermes moest ik nog weleens vaker over dezelfde plek heengaan voor een glad resultaat, maar ik moet eerlijk toegeven dat dit bij de Fusion Power helemaal niet nodig is. Ik ben dus voortaan sneller klaar met mijn scheerbeurt! Waarom weet ik niet, maar ik doe niet zo superlang met 1 mesje. Na anderhalve week moet ik ze meestal al gaan vervangen. Ik heb gelezen dat andere mensen vaak langer met een mesje doen. Dit is dus blijkbaar per persoon verschillend.


Conclusie

In het begin was ik een beetje voorzichtig omdat ik dacht dat de positieve resultaten niet zouden kunnen opwegen tegen de hoge prijs van deze scheermes. Ik had bewust mijn oude Gillette Mach 3 Turbo bewaard om deze eventueel weer te gaan gebruiken als ik niet tevreden genoeg zou zijn over de Fusion Power, maar ik denk dat ik deze eigenlijk niet meer zal gebruiken. Wanneer je de Fusion Power eenmaal gebruikt hebt, is het niet aantrekkelijk meer om de oude Mach 3 Turbo weer te gebruiken. Het scheren gaat een stuk comfortabeler, ik ben sneller klaar met een scheerbeurt en het resultaat is een stuk gladder. Ik ben dus zeer tevreden over de Gillette Fusion Power ondanks de prijs!

Pluspunten
+ Comfortabel scheren
+ Gladder resultaat

Minpunten
- Hoge prijs mesjes
Gillette scheermesjes kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je Gillette scheermesje de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com
Merk: Gillette
Fabrikant: Procter & Gamble
Type: Fusion Power
Verkrijgbaar: drogisterij (zoals Kruidvat, Etos, Trekpleister etc.), supermarkt (zoals Albert Heijn, Jumbo, C1000 etc.), webshop (zoals deonlinedrogist.nl, drogisterij.net etc.)
Prijs houder: tussen € 16 en € 17
Prijs mesjes (4 stuks): tussen € 13 en € 18
Prijs mesjes (8 stuks): tussen € 23 en € 30

Ik heb bij de Etos de houder voor € 16,99 en 4 mesjes voor € 17,99 gekocht. Behoorlijke prijzen, maar regelmatig zijn Gillette producten in de aanbieding bij drogisterijen als het Kruidvat, Trekpleister en Etos. Op internet of andere plaatsen kun je vaak goedkoper mesjes kopen, maar let dan wel op of dit geen namaakmesjes zijn!

Andere producten van Gillette Fusion

  • Scheergel Ultra Protection
  • Scheergel Hydra Sensitive
  • Scheergel Zware Baard
  • Aftershave Hydra Balsem
  • Aftershave Hydra Gel
  • Scheerschuim Sensitive
  • Scheerschuim Zware Baard

Het merk Gillette

Gillette is een bedrijf dat in 1901 is opgericht door de uitvinder King Camp Gillette. In die tijd moesten scheermesjes elke keer bijgeslepen worden door de gebruiker, maar Gillette kwam met het idee om een vervangbaar dun metalen plaatje met een scherpe rand op de markt te brengen. Hij ontmoette de metaalkundige William Emery Nickerson waarmee ie samen het idee uitvoerde en de American Safety Razor Company oprichtte. Dit werd een succes, mede door de marketingstrategie: de houders werden weggegeven en met de verkoop van de mesjes werd de winst gemaakt. Deze formule hanteert het bedrijf nu nog ongeveer. De houders zijn goedkoop en worden soms nog weleens weggegeven, maar de mesjes zijn behoorlijk prijzig. Ondertussen is het bedrijf in 2005 overgenomen door Procter & Gamble. Het merk Gillette was altijd op het mannelijk geslacht gericht, maar verkoopt nu ook mesjes speciaal voor de vrouw, onder de naam Gillette Venus.

Nog een paar handige algemene scheer tips

  • Koop je via via scheermesjes, bestel je ze online of haal je ze op de zwarte markt? Dan is er een grote kans dat het goedkope namaakmesjes zijn die niet de kwaliteit hebben van de echte Gillette mesjes. Ik heb 1 keer zo'n pak gekocht, maar merkte meteen dat ze niet scherp genoeg waren waardoor ik mezelf regelmatig openhaalde. Ik moest deze mesjes ook om de 5 dagen al verwisselen. Voor mij dus gewoon de echte Gillette mesjes! Ben je er niet helemaal zeker van of jouw mesjes echt zijn, dan kun je dit op deze goedkope scheermesjes informatie website controleren: 
  • Scheer je na een warme douche. Wanneer je hiervoor geen tijd hebt, kun je ook een paar minuten je gezicht deppen met warm water voor je jezelf gaat scheren. Het maakt de haartjes zachter waardoor het makkelijker afscheerbaar is.
  • Scheer je kin en het gebied rond je mond als laatste. Dit zijn namelijk de meest lastige en gevoeligste plekken om te scheren. Wanneer je de scheergel langer laat inwerken op deze plaatsen worden de haartjes nog zachter, waardoor je ze makkelijker kunt afscheren.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...