zaterdag 26 januari 2013

Nivea For Men Hydraterende Bodylotion: een goede bodylotion voor mannen!

Nivea For Men Hydraterende Bodylotion

Waar ik kan ik deze Nivea For Men Hydraterende Bodylotion kopen?

De body lotion is te koop bij drogisterij (zoals Kruidvat, Etos, Trekpleister etc.), supermarkt (zoals Albert Heijn, Jumbo, C1000 etc.), webshop (zoals bol.com, Wehkamp.nl, deonlinedrogist.nl, drogisterij.net, topdrogist.nl etc.).

Hoe ziet de verpakking er van deze Nivea For Men Bodylotion uit?

De donkerblauwe plastic fles is ongeveer 20 cm hoog inclusief de dop. De fles is 8 breed en 3 cm diep. Op de voorkant staat duidelijk aangegeven wat erin zit, dus dit is handig wanneer je op zoek bent naar dit product in de winkel. Alle informatie staat er in 2 talen op, namelijk Nederlands en Frans. De fles heeft de kleuren blauw, zilvergrijs en wit.

Hoe ruikt deze bodylotion en hoe ziet de lotion eruit?

Deze bodylotion voor mannen heeft gelukkig geen sterke geur. Ik, als man zijnde, heb in de winter een droge huid en heb dan ook echt wel een bodylotion nodig. Maar ik ga echt geen lotion gebruiken die een sterke geur heeft. Gelukkig heeft Nivea aan deze eis voldaan met hun Nivea For Men producten en heeft deze bodylotion een redelijk neutrale geur. De lotion heeft een witte kleur en is redelijk dik van structuur.

Nivea For Men Hydraterende Bodylotion
De bodylotion 

Is de Nivea bodylotion fijn in gebruik?

Zoals ik al vertelde is de lotion redelijk dik van structuur, dus kun je het makkelijk verdelen. Het blijft goed op je hand zitten en lekt er niet snel vanaf.  De bodylotion is niet al te vettig en trekt redelijk snel in. Dit is namelijk ook een eis van mij: het moet snel intrekken. Wanneer plekken op mijn lichaam erg droog zijn, voel je de body lotion meteen opgezogen worden door de huid. Je kunt er dan nog een keer overheen gaan met de lotion, want de huid heeft het dan waarschijnlijk gewoon nodig. De fles is groot, maar niet te groot, zodat hij fijn in de hand ligt. Het plastic voelt wat ruw aan. Dit is fijn, zodat de fles niet snel uit je handen glijdt als je bodylotion aan je handen hebt zitten.

Nivea For Men Hydraterende Bodylotion
De doseeropening

Werkt deze Nivea Body Lotion For Men goed?

Ik vind dat deze bodylotion goed werkt. Het insmeren gaat fijn, de bodylotion trekt snel in en je huid wordt er daadwerkelijk zachter en soepeler van. Wanneer ik een droge huid heb, jeukt dit best wel erg, maar door gebruik van deze Nivea bodylotion verdwijnt dit eigenlijk vrijwel meteen. Je voelt dat het de hele dag werkt, omdat je huid niet meer trekt en zacht aanvoelt. De belofte van de fabrikant dat het 24 uur werkt klopt dus helemaal!

Conclusie

Ik ben helemaal tevreden met deze goede bodylotion van Nivea. Mijn eisen zijn dat het niet sterk mag ruiken, goed in te smeren is, snel in moet trekken en het ook echt moet werken. En daar voldoet deze body lotion helemaal aan. Wanneer je als man in de winter last hebt van een droge huid, kan ik je deze Nivea For Men Hydraterende Bodylotion dan ook zeker aanraden!

Pluspunten
+ Heeft een minimale, neutrale geur
+ Makkelijk in te smeren
+ Trekt snel in
+ Huid voelt naderhand soepel en zacht

Minpunten
- GeenNivea for men bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Merk: Nivea
Soort product: Bodylotion For Men
Type: voor de normale huid
Inhoud: 250 ml
Verkrijgbaar: drogisterij (zoals Kruidvat, Etos, Trekpleister etc.), supermarkt (zoals Albert Heijn, Jumbo, C1000 etc.), webshop (zoals bol.com, Wehkamp.nl, deonlinedrogist.nl, drogisterij.net, topdrogist.nl etc.)
Prijs: tussen € 5 en € 7


Hoe ontstaat droge huid?

Vooral in de winter hebben mensen last van droge huid. Dit komt vaak door de combinatie van het wassen met zeep, de centrale verwarming die voor droge lucht zorgt en de droge vrieskou en wind buiten. De hoeveelheid huidvetten in de huid wordt minder, waardoor de balans van de vochthuishouding in de huid verdwijnt. Er ontstaat een tekort aan water in de hoornlaag. Dit zorgt ervoor dat de huid uitdroogt waarbij je last kunt hebben van een rode, schilferende huid.

Tips om een droge huid te voorkomen

  • Zet de verwarming thuis niet te hoog zodat de lucht niet te droog wordt. Hang vochtverdampers aan je radiator om de lucht in huis vochtig te houden.
  • Oplosmiddelen en zepen zorgen ervoor dat de huid ontvet wordt. Ze zijn vooral schadelijk in combinatie met warm water. Probeer ze daarom zo weinig mogelijk te gebruiken!
  • Zorg bij koud weer voor goede kleding en handschoenen die je huid beschermen.

Zoek je andere verzorgingsproducten voor mannen die een droge huid verzorgen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...